Saturday, 10 March 2012

♥8 MAC 2012 ♥

assalamualaikum w.b.t .. lame betol aku x care kt blog ny .. kecian betol laa .. em .. ary ny aku nk cite bende cket .. tajuk aku ary ny 8 MAC 2012 .. mesty korang tertanye tanye kan kenapa tajuk aku berbentuk tarikh .. em korang nk thu ek .. sebenarnye tarikh tu amat bermakna buat aku .. tarikh tu juga tarikh bersejarah buat aku .. pada 8 MAC 2012 sekolah aku ada buat mesyuarat agong PIBG .. awal giler buat .. haha .. kalaau mesyuarat agong PIBG mesty ade penyampaian hadiah untuk pelajar2 terbaik .. allahamdulillah .. aku tersenarai dalam 20 pelajar terbaik.. terima kasih ya allah .. hal ini akan membuat aku lebih berusaha untuk mendapat yg lebih baik .. insyaallah .. aku akan berusaha semampu aku .. pda ary ny aku dapat frame gmbar .. pehimi bg kt aku .. aku xsbar nk balik tunjuk kt ma ..wan dah tengok aku naik pentas terima hadiah .. ma je x g .. blik je umah aku terus letak frame tu ats meja .. aku xsbr nk tunggu ma balik .. tp mase tu aku demam campak .. balik sekolah aku mkn , pas makan aku teros tdo .. bngun je tengok ma dah balik .. erm .. sedih betol xdapat gtau ma .. tp xpelah .. ma dah tengok frame tu .. mesty ma dan wan heppy .. insyaalllah ma wan ,, da akan buat yg lebih baik pada ary2 esok .. da akan buat wan dan ma bangga dengan da .. insyaallah .. da sayang ma dan wan .. maafkan da lau banyak lukakan haty ma dan wan .. love u so much ..

Sunday, 4 March 2012

LUAHAN HATI SEORANG ANAK ..

Cuba bayangkan kalau ini yang terjadi pada korang. Untuk yang bergelar ibu atau bapa pulak, cuba bayangkan ini luahan hati anak anda.
"Ibu, dah lama Along simpan ni dalam hati. Along bukan berdendam, tapi macam suatu pertanyaan. Kenapa Along rasa macam ibu lebihkan Angah dari Along? Sebab Along tak pandai kah? Sebab Angah lagi berjayakah?
Ayah, kenapa dengan Angah ayah boleh bawa main denga Along tak? Along cemburu sebab ayah selalu gelak-gelak main dengan Angah. Tapi dengan Along, kadang-kadang tu ayah macam tak nak tengok Along. Kenapa ayah?
Along tak salahkan ibu bila Along tak dapat belajar tinggi. Mungkin itu silap Along sendiri. Ya! Kadang-kadang Along cemburu dengan Angah buu. Sejak Angah masuk tingkatan 1 lagi Angah dah tinggal luar. Dia pergi sekolah Agama dan tinggal asrama.
Bila dia naik tingkatan 3, dia bertuah sebab dapat pergi sekolah Teknik. Jauh pulak tu. Dia tinggal asrama lagi. Along? Sejak Along tingkatan 1 Along tak pernah pindah sekolah. Along tak pernah tinggal asrama.
Sepanjang Angah sekolah jauh tu Along rasa best sangat sebab dia boleh jalan-jalan. Tidur rumah kawan. Tapi kenapa kalau Along minta izin dari ibu untuk keluar dengan kawan ibu tak bagi? Ibu, Along depan mata ibu. Along takkan buat benda yang salah. Cuma sekali sekala Along teringin nak jalan-jalan dengan kawan. Ibu tetap tak bagi. Tak apalah bu.
Along dah habis sekolah. Kawan-kawan Along semua nak timba pengalaman cari kerja. Along pun teringin nak merasa kerja bu. Ibu kata, nak dapat duit tu susah kan. Along nak rasa kesusahan tu bu supaya Along akan lebih tahu betapa susahnya ayah nak cari duit.
Tapi ibu tak bagi. Along tau ibu tak suka Along kerja yang gaji rendah-rendah, tapi bu. Semua orang bermula dari bawah. Kenapa ibu pandang kerja yang bergaji rendah tu tak bernilai? Okey tak apa. Along dapat kerja kerani. Gaji 800+, kenapa ibu masih tak setuju?
Bila Angah dah habis belajar, Angah cuma tanya ibu sekali samada dia boleh kerja atau tidak. Ibu kata sekali je. BOLEH. Ibu tak tau apa perasaan Along masa tu. Along cuma tahan airmata supaya tak jatuh. Kenapa ibu lebihkan Angah?
Sekarang, Angah dah belajar masuk UiTM. Along pula cuma Politeknik. Angah Diploma, Along Sijil. Ada beza ka bu? Dulu masa Along mula-mula masuk belajar, ibu jarang telefon Along. Tapi sekarang bila Angah dah masuk UiTM, kalau boleh tiap masa ibu nak telefon Angah.
Ibu, Along menangis dalam hati ni. Ibu dengar tak? Along sayang ibu, tapi tiap hari Along menangis. Kenapa ibu lebihkan Angah dari Along? Mungkin bila Along tak ada baru ibu sayang Along kan.."
Sekian..

Wednesday, 14 December 2011

SAYA SAYANG AWAK TERAMAT SANGAT !! PLEASE!! DON'T LEAVE MEE !!

Dahulu kau mencintaiku Dahulu kau menginginkanku Meskipun tak pernah ada jawabku Tak berniat kau tinggalkan aku Sekarang kau pergi menjauh Sekarang kau tinggalkan aku Disaat ku mulai mengharapkanmu Dan kumohon maafkan aku Aku menyesal tlah membuatmu menangis Dan biarkan memilih yang lain Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu Pasti itu terbaik untukmu Janganlah lagi kau mengingatku kembali Aku bukanlah untukmu Meski ku memohon dan meminta hatimu Jangan pernah tinggalkan dirinya Untuk diriku . ~aku bukan untuk muu =(

awak . kenapa awk selalu sakitkan ati saya ? kenapa awak xseperti awak yg dulu ? kenapa awak berubah wak ? awak dah bosan ke layan karenah saya ? awak dah bosan ke bersama saya ari2 ? awak dah bosan ke tatap muke saya hari2 ? awak dah bosan ke mencintai saya ? awak dah bosan kee menyanyagi saya ? awak dah bosan ke sume tu ? kenapa awak xsperti dulu ? saya tahu semua manusia berubah . tp wak kenapa awak berubah ke arah ni ? awak . awakk tahhu x ? saya terima awak mase 26.06.2010 kerana saya btol2 yakin yang awak boleh bahagiakan saya dan xkan sakitkan ati saya sepertimana ex2 saya lakukan pada saya . saya ikhlas terima awak mase tu . ikhlas sangat2 . mase tu saya yakin yang saya akan bahagia bile bersama awak  . sebab apa ? sebab awak x putus asa megejar saya . dari tingkatan 1 hingga lah saya terima awak . tp saya xtahu apa yang awak pikir . dan saya xtahu ati awak cmne . saya xtahu awak ikhlas terima saya or tak . atau awak just nk maenkan perasaan saya sepertimana awak permainka perasaan kawan2 saya . awak . saya hepi sangat2 dpt kenal awak . dapat kenal dgn lebih rapat lg . saya hepi sngt2 dapat awak . dulu awak selalu hepikan saya . awak selalu buat saya gembira walaupun saat tu saya sedang bersedih . awak selalu ambil berat tetang saya . saya suka sangat2 keprihatinan awak . dulu kalau time kite jumpe . awak always kacau saya . walaupun saya marah awak kacau saya tapi awak tetap lakukan itu . saya pun xtahu nape . tp awak xtahu perasaan saya masa tu . saya hepy sngt2 wak . saya rasa cm diri saya dibelai dimanjai dan disayangi . saya hepy sgt2 bile bersama awak . tapi sekarang sume tu daa xde wak . :'( . kita asyik bertekak siag malam . asyik bergaduh siang malam . asyik bertegkar siang malam .  kalau ada masalah selalu jee kita gaduh . xdpt selesaikan dgn baik . last2 kes tu senyap gtu jee . xde sape yg minta maaf . hubungan kita jauh berbeza dari hubungan kita yang dulu . jauh sngt2 berbeza . tp saya amat sayangkan hubunga kita . walaupun kita asyik bertengkar setiap ari . itu akn mengajar kita erti kesabaran . dan insyaallah saya akan pertahankan hubunga kita semampu saya . INSYAALLAH . AMINN . SAYA AMAT SAYANGKAN AWAK !! SAYA SAYANG AWAK SNGT2 !!

~~awak tlng paham perasaan saya . saya xnak kita asyik bertengkar . ia akan menyeksakan saya dan juga awak . saya xnak perkara yang sama berlaku . awak . kalau awak btol2 dah xsayang saya . awak lepaskan lah saya . saya xsanggup lg tok menderita . cukuplah laki2 tu buat saya menderita merana . tp kali ni saya arap2 sngt2 awak xkn meghampakan harapan saya . awak . seandainya kita xdijodohkan . awak cari lah pengganti yang jauh lebih baik dari saya . awak cari lah wanita yang soleh dan yang akan boleh membimbing awak dengan baik . saya tumpang bahagia bila awak bahagia . tp saya nak awk tahu . walau apapun terjadi saya tetap sayangkan awak sampai bila2 .! seandainya kita putus . saya xkn cari org lain . dan saya aka setia menanti awak ,tu JANJI SAYA ! saya terlanjur sayangkan awak dan cintakan awak . awak lah org terakhir yang akan saya cintai . 

-----> #cintakuhanyauntukmu :'(